alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Makaron naleśnikowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny żółciutki makaron naleśnikowy z aromatycznym koperkiem. Po prostu pyszny. Idealny zarówno do zup jak i sosów.

Makaron naleśnikowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron naleśnikowy

 

Sposób przygotowania:

Makaron naleśnikowy
W misce mieszamy mikserem jaja, mleko, mąkę i przyprawy. Do ciasta dodajemy świeży siekany koperek i ponownie mieszamy. Na patelnię wlewamy odrobinę tłuszczu i rozsmarowujemy pędzelkiem. Porcjami wlewamy ciasto i smażymy cienki naleśniki. Gotowe i ostudzone naleśniczki zwijamy w rulonik i cienko kroimy. Smacznego :)
Makaron naleśnikowy
Jaja, mąkę mleko i przyprawy mieszamy w misce.
Makaron naleśnikowy
Dodajemy posiekany koperek i znowu mieszamy.
Makaron naleśnikowy
Patelnię smarujemy tluszczem i smażymy naleśniki
Makaron naleśnikowy
Ostudzone nalesniki zwijamy w rulon i cienko kroimy.

Tagi:

jajko jajka