eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa Eli z makaronem naleśnikowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna zupka z nietypowym makaronem.

Zupa  Eli z makaronem naleśnikowym

Składniki:

Zupa Eli z makaronem naleśnikowym

 

  • 1 porcja rosołowa z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 cebula(przypieczona)
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 ziarnka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • kucharek
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego-200 g
  • kwaśna śmietana 18 %
  • maggi
  • natka pietruszki

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka piwa jasnego
  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • 1/4 kg mąki(około-ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany)

Sposób przygotowania:

Zupa Eli z makaronem naleśnikowym
Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Naleśniki przykryć folią,żeby zmiękły.Miękkie naleśniki zwinąć(każdy osobno) w rulon i pokroić jak makaron. Z podanych składników ugotować rosół (około 4 litry) i przecedzić.Jarzyny po ugotowaniu pokroić i wrzucić do zupy.Dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze przegotować.Zupę dokładnie zmiksować z jarzynami.Doprawić do smaku maggi.Zupę nalać na talerze,dodać makaron naleśniowy i udekorować śmietaną i natką.Smacznego!