dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Makaron penne wiosennie na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i bardzo proste danie. Bardzo smaczne. Makaron a la łazanki tylko w wydaniu wiosennym, troszkę lżejszym.

Makaron penne wiosennie na zielono Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron penne wiosennie na zielono

 

  • 500g makaronu penne

 

 

  • ½ główki niedużej młodej kapusty

 

  • 2 łodygi selera naciowego

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron penne wiosennie na zielono
Makaron gotujemy al dente.

Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na niewielką ilość oliwy i smażymy aż wytopi się z niego tłuszcz.

Kapustę szatkujemy, selera kroimy w małe kawałki.

Warzywa dodajemy do boczku i dusimy ok 10 min min aż staną się miękkie.

Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Mieszamy z makaronem.
Makaron penne wiosennie na zielono
Etap 1

Tagi:

makaron zioła