Sposób przygotowania:
Makaron penne z brokułem
Cebulę, pokrojoną w kosteczkę, podsmażamy przez chwilę następnie dodając do niej brokuła w niedużych różyczkach. Wciskamy ząbek czosnku, przyprawiamy i przekładamy do garnka. Na patelnię wrzucamy kurczaka (najlepiej przemielonego), dolewamy trochę oleju lub oliwy i smażymy. Pod koniec podlewamy wodą i dusimy. Doprawiamy i łączymy z warzywami. Całość zagęszczamy mąką razową, rozpuszczoną w niedużej ilości zimnej wody. Wciskamy resztę czosnku, wsypujemy 2-3 łyżki ziaren sezamu. Gotujemy chwilę na małym ogniu. Na koniec jeszcze trochę soku z cytryny, który podkreśli aromat potrawy i voila! Makaron gotujemy al dente, wykładamy na talerz i polewamy gorącym sosem. Można posypać z wierzchu zieloną pietruchą .
msewka
karita
misia53