Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Makaron penne z serem i boczkiem na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaron po rusku tak zwany makaron z serem białym i smażonym boczkiem z cebula jada się u nas na szybki obiad.

Makaron penne z serem i boczkiem na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron penne z serem i boczkiem na ciepło

 

Sposób przygotowania:

Makaron penne z serem i boczkiem na ciepło
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebule kroimy w kostkę, boczek kroimy w paseczki. Na patelnie wrzucamy boczek przesmażamy, dodajemy cebulę i podsmażamy na złoto. Do ugotowanego makaronu przekładamy przesmażony boczek z cebulą, dodajemy rozdrobniony ser i doprawiamy sola i pieprzem na dość ostro. Mieszamy. Podajemy na gorąco po przygotowaniu.
Makaron penne z serem i boczkiem na ciepło
Etap 1 boczek kroimy w paseczki można tez w kostkę
Makaron penne z serem i boczkiem na ciepło
Etap 2 cebulę obieramy i kroimy w kostkę
Makaron penne z serem i boczkiem na ciepło
Etap 3 do ugotowanego makaronu dodajemy smażony boczek z cebulą
Makaron penne z serem i boczkiem na ciepło
Etap 4 dodajemy pokruszony biały ser i doprawiamy - meiszamy

Tagi:

makaron