p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Makaron penne z sosem neapolitańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne, szybkie i przyjemne danie na obiad dla całej rodziny.

Makaron penne z sosem neapolitańskim

Składniki:

Makaron penne z sosem neapolitańskim

 

  • 200 g makaron penne,
  • 1 op. sos do makaronu neapolitański,
  • do smaku pieprz kolorowy,
  • 1 szt. kiełbasa śląska,
  • 1 łyżka oliwa,
  • 2 listki bazylia świeża,
  • 2 łyżeczki Sól

 

Sposób przygotowania:

Makaron penne z sosem neapolitańskim

Makaron ugotować z 2 łyżeczkami soli w 2 litrach gotującej sie wody. W między czasie zrobić sos: kiełbasę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na 1 łyżce oleju. 1 opakowanie sosu do makaronu- Neapolitański z oregano i tymiankiem wymieszać z 300 ml zimnej wody, wlać do kiełbasy i dusić 5 minut. Gotowym sosem polać makaron, ozdobić świeżymi listkami bazylii.