haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Makaron penne z tunczykem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tuńczyk, kapary i oliwki.Ciekawe w smaku, oryginalne danie z makaronu. Doskonałe gdy nie mamy czasu.

Makaron penne z tunczykem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron penne z tunczykem

 

  • 50 dag makaronu penne
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 łyżki czarnych oliwek bez pestek
  • 1 łyżka kaparów
  • puszka tuńczyka w oleju (kawałki)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron penne z tunczykem
Otarta skórkę z cytryny, natkę pietruszki, kapary i oliwki zmiksować z oliwą. Dodać rozdrobniona rybę i przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować i tylko lekko przelać wodą. Gorący makaron ugotowany al dente wymieszać z masą.
Makaron penne z tunczykem
Etap 1