Sposób przygotowania:
Makaron po chińsku 3
Piersi kurczaka dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Następnie nakładamy do talerz gdzie polewamy ją sosem sojowym (ok. 8 łyżek) oraz posypujemy czosnkiem. Mieszamy tak by całość dobrze oblewał sos. Odkładamy do lodówki na pół h. Następnie podsmażamy pierś kurczaka na patelni. Suszone grzybki zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Cebule dymkę myjemy i kroimy w kostkę zarówno zieloną jak i białą część. Grzyby kroimy w paski. Dodajemy na patelnie i podrumieniamy. Dwie wersje smakowe makaronu: -ryżowy- wkładamy do wrzątku (bulionu przygotowanego wcześniej lub zrobionego z 1/2 kostki) na 10 minut pod przykryciem -błyskawiczny- gotujemy we wrzątku (jw) na 4 minuty Na talerz nakładamy makaron (jednego rodzaju), polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, a następnie według gustu smakowego sosem słodko-kwaśny. Nakładamy mięso z patelni.