Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Makaron przeglądowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Danie typu "przegląd lodówki", czyli to co znajdę w lodówce się nada. Tym razem makaron z wędzonym schabem, kiełbasą, twarożkiem i serem.

Makaron przeglądowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron przeglądowy

 

  • 20 dkg makaronu rurki
  • sól do smaku
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 20 dkg wędzonego schabu
  • 10 dkg kiełbasy śląskiej
  • pieprz do smaku
  • 200 g twarożku z rzodkiewką
  • 3 czubate łyżki ketchupu pikantnego
  • 15 dkg żółtego sera

Sposób przygotowania:

Makaron przeglądowy
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Kiełbasę i schab pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Smażyć razem, aż mięso się zrumieni. Dodać trochę soli i pieprzu. Dodać też twarożek i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ketchup i ugotowany makaron. Wszystko wymieszać, chwilę podsmażać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Makaron podzielić na porcje. Każdą porcję makaronu posypać tartym serem.
Makaron przeglądowy
Makaron ugotowany zgodznie z przepisem na opakowaniu i odcedzony.
Makaron przeglądowy
Cebula i czosnek zeszklone na rozgrzanym oleju.
Makaron przeglądowy
Twarożek dodany do podsmażonego mięsa z cebulą i czosnkiem.
Makaron przeglądowy
Żółty ser starty na tarce o drobnych oczkach.