Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy na pieczarkowo :
Zagotować 1,5 litra wody z Bulionetką i kurkumą . Wrzucić makaron i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Pieczarki oczyścić i podsmażyć na rumiano na oleju .Cebulę obrać i pokroić w piórka . Dołożyć do pieczarek gdy będą już podrumienione .Smażyć aż cebula i pieczarki będą rumiane .Dołożyć masło. Odsączyć makaron i dołożyć na patelnię z pieczarkami. Wymieszać i chwilę ogrzewać . Doprawić do smaku solą i pieprzem .
Podawać do mięs , ryby lub jako samodzielne danie .
Ja podałam tym razem z Morszczukiem smażonym i Kiszoną kapustą obgotowaną
Podawać do mięs , ryby lub jako samodzielne danie .
Ja podałam tym razem z Morszczukiem smażonym i Kiszoną kapustą obgotowaną