WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Makaron ryżowy z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekkie, orientalne danie. Szybki w przygotowaniu makaron ryżowy z podsmażonymi krewetkami, papryką i cukinią.

Makaron ryżowy z krewetkami

Składniki:

Makaron ryżowy z krewetkami

 

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy z krewetkami
Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, odlewamy. Krewetki oczyszczamy, paprykę i cukinię kroimy w spore kawałki, cebulę w piórka.

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy rozdrobniony czosnek, imbir, cebulę, a następnie paprykę i cukinię. Gdy nieco się podsmażą, rozsuwamy je na brzeg patelni, a na środek wkładamy krewetki. Lekko podsmażamy z dwóch stron, mieszamy z warzywami i doprawiamy pozostałymi składnikami.

Smażymy jeszcze chwilę, dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.