Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy z krewetkami
Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, odlewamy. Krewetki oczyszczamy, paprykę i cukinię kroimy w spore kawałki, cebulę w piórka.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy rozdrobniony czosnek, imbir, cebulę, a następnie paprykę i cukinię. Gdy nieco się podsmażą, rozsuwamy je na brzeg patelni, a na środek wkładamy krewetki. Lekko podsmażamy z dwóch stron, mieszamy z warzywami i doprawiamy pozostałymi składnikami.
Smażymy jeszcze chwilę, dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy rozdrobniony czosnek, imbir, cebulę, a następnie paprykę i cukinię. Gdy nieco się podsmażą, rozsuwamy je na brzeg patelni, a na środek wkładamy krewetki. Lekko podsmażamy z dwóch stron, mieszamy z warzywami i doprawiamy pozostałymi składnikami.
Smażymy jeszcze chwilę, dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.