Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane pęczakiem, rukolą i oliwkami
Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, a gdy przestygnie, wrzucamy ją do miski.
Dodajemy pokrojoną rukolę.
Z pomidorów odcinamy górne części, delikatnie wyjmujemy miąższ i dodajemy go do reszty składników. Dodajemy również pokrojone w plasterki oliwki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Nakładamy farsz do pomidorów i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Dodajemy pokrojoną rukolę.
Z pomidorów odcinamy górne części, delikatnie wyjmujemy miąższ i dodajemy go do reszty składników. Dodajemy również pokrojone w plasterki oliwki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Nakładamy farsz do pomidorów i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.