Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy z krewetkami i zielonym groszkiem
Makaron ryżowy przygotować według wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać masło, dodać poszatkowaną cebulę oraz pokrojony czosnek i delikatnie podsmażyć. Kolejno dodać odsączone z zalewy krewetki, wyłuskany groszek, pokrojoną papryczkę chili oraz całość podlać sosem rybnym.
Podsmażyć przez 2-3 minuty. Na koniec dodać makaron, doprawić pieprzem, skropić sokiem z limonki, posypać natką pietruszki i wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło, dodać poszatkowaną cebulę oraz pokrojony czosnek i delikatnie podsmażyć. Kolejno dodać odsączone z zalewy krewetki, wyłuskany groszek, pokrojoną papryczkę chili oraz całość podlać sosem rybnym.
Podsmażyć przez 2-3 minuty. Na koniec dodać makaron, doprawić pieprzem, skropić sokiem z limonki, posypać natką pietruszki i wymieszać.
Blendi