Sposób przygotowania:
Makaron sojowy z warzywami i krewetkami
1. Makaron starannie przygotowuję według instrukcji na opakowaniu
2. Z papryk wycinam gniazda nasienne a następnie kroję je w cieniutkie paski
3. Marchew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Pieczarki i pora kroję w cienkie pół plasterki
4. Bambusa odsączam z zalewy. Imbir obieram starannie za pomocą łyżeczki a następnie drobno go siekam
5. Na patelni rozgrzewam 4 łyżki oleju. Dodaję pora i pieczarki smażę od czasu do czasu mieszając przez 10 min. Dodaję marchew,kapustę, papryki oraz bambusa, sos sojowy. Całość mieszam i smażę kolejne 15-20 min
6. Krewetki gotuję we wrzątku ok 5 min .
7. Do warzyw dodaję krewetki , makaron oraz sezam. Całość dobrze mieszam. Danie wykłądam do miseczek i posypuję sezamem
2. Z papryk wycinam gniazda nasienne a następnie kroję je w cieniutkie paski
3. Marchew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Pieczarki i pora kroję w cienkie pół plasterki
4. Bambusa odsączam z zalewy. Imbir obieram starannie za pomocą łyżeczki a następnie drobno go siekam
5. Na patelni rozgrzewam 4 łyżki oleju. Dodaję pora i pieczarki smażę od czasu do czasu mieszając przez 10 min. Dodaję marchew,kapustę, papryki oraz bambusa, sos sojowy. Całość mieszam i smażę kolejne 15-20 min
6. Krewetki gotuję we wrzątku ok 5 min .
7. Do warzyw dodaję krewetki , makaron oraz sezam. Całość dobrze mieszam. Danie wykłądam do miseczek i posypuję sezamem