Sposób przygotowania:
Ramen z wieprzowiną,krewetkami i jajkiem
bulion: Warzywa obrać i pokroić. Do garnka włożyć warzywa, porcję rosołową, zalać wodą i doprawić pieprzem - gotować około 1,5 godziny. schab: Mięso gotujemy na lekko osolonej wodzie, z dodatkiem 2 ząbków czosnku i połowie cebuli jajko: Do gotującej się wody, wlewamy odrobinę octu i wbijamy jajko. Jajko gotujemy ok 3 minut, ściągamy z wody i odstawiamy. baza do zupy: na patelni rozgrzewamy olej słonecznikowy i sezamowy, dodajemy drobno posiekany czosnek i imbir - podsmażamy.
Następnie dodajemy pastę miso, sos sojowy, i mieszamy. Trzymamy na ogniu około 5 minut - mieszając.Bazę mieszamy ze szklanką odcedzonego bulionu, gotujemy. Na patelni lekko podsmażamy plastry schabu i krewetki, gotowe podlewamy sosem sojowym i winem. Dusimy kilka minut. Cebulę dymkę kroimy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i nakładamy do miski. Zalewamy taką ilością zupy, aby jej poziom ledwo zakrył makaron, i układamy: krewetki, schab, jajko, czerwona cebula, liść kapusty i posypujemy dymką.SMACZNEGO :)
Następnie dodajemy pastę miso, sos sojowy, i mieszamy. Trzymamy na ogniu około 5 minut - mieszając.Bazę mieszamy ze szklanką odcedzonego bulionu, gotujemy. Na patelni lekko podsmażamy plastry schabu i krewetki, gotowe podlewamy sosem sojowym i winem. Dusimy kilka minut. Cebulę dymkę kroimy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i nakładamy do miski. Zalewamy taką ilością zupy, aby jej poziom ledwo zakrył makaron, i układamy: krewetki, schab, jajko, czerwona cebula, liść kapusty i posypujemy dymką.SMACZNEGO :)