Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Makaron spaghetti w stylu chińskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Coś innego i ciekawego wylądowało na stole, odrobina chińszczyzny i makaron smakuje zupełnie inaczej!

Makaron spaghetti w stylu chińskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron spaghetti w stylu chińskim

 

  • Makaron - 200 g
  • por - 1/2 szt.
  • seler - 1/2 szt.
  • marchew - 1 szt.
  • przyprawa chińska - 3 łyżeczki
  • sos czosnkowy - 2 łyżeczki
  • grzyb mun - 1 szt.
  • sezam - 4 łyżeczki
  • nerkowce słupki - 2 łyżeczki
  • boczek - 3 plastry
  • cebula - 1 szt.

Sposób przygotowania:

Makaron spaghetti w stylu chińskim
Boczek kroimy w kostkę, to samo robimy z cebulą. Oba składniki podrumieniamy na gorącym oleju rzepakowym. Na tarce trzemy seler oraz marchew. Grzyb kroimy w kostkę, por w plastry. Dodajemy wszystko na patelnię. Doprawiamy wszystko sosem sojowym, sezamem oraz chińskimi przyprawami. W międzyczasie gotujemy makaron. Podajemy najpierw makaron, a na niego nakładamy warzywa. Posypujemy wszystko nerkowcami.
Makaron spaghetti w stylu chińskim
Etap 1 - boczek porkojony w kosteczkę
Makaron spaghetti w stylu chińskim
Etap 2 - składniki podrumieniane na patelni
Makaron spaghetti w stylu chińskim
Etap 3 - marchew i seler ścierane na tarce
Makaron spaghetti w stylu chińskim
Etap 4 - wszystko razem smażone na patelni