patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Makaron spaghetti z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny makaron spaghetti z mięsem mielonym z indyka oraz sosem pomidorowym. Podaję z sosem czosnkowym. Pyszny obiad na każdą okazję.

Makaron spaghetti z indykiem

Składniki:

Makaron spaghetti z indykiem

 

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 10 dag sera żółtego tartego np cheddar
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
  • 2 łyżki wegety
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia np rzepakowy

Dodatkowo

  • Sos czosnkowy

Sposób przygotowania:

Makaron spaghetti z indykiem
Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy a następnie smażę mięso mielone z indyka na rumiano, doprawiam solą i pieprzem oraz wegetą, papryką czerwoną. Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszam.

Dodaję przecież pomidorowy. Doprawiam do smaku według uznania. Dodaję natkę pietruszki drobno posiekaną. Międzyczasie gotuję makaron Al dente.

Podaję z sosem czosnkowym oraz serem żółtym tartym cheedar.