gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Makaron świderki z kiełbasą i kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja rodzina bardzo lubi to danie na obiad...

Makaron świderki z kiełbasą i kapustą kiszoną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron świderki z kiełbasą i kapustą kiszoną

 

  • 500 gram makaronu świderki
  • 500 gram kapusty kiszonej
  • 300 gram kiełbasy zwyczajnej
  • oliwa
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron świderki z kiełbasą i kapustą kiszoną
Makaron świderki gotujemy do miękkości z dodatkiem oliwy i soli. Wylewamy na cedzak, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Do podsmażonej kiełbasy dodajemy ugotowany makaron, kapustę, wszystko mieszamy i jeszcze z 10 min podsmażamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na koniec wszystko dokładnie wymieszać.
Makaron świderki z kiełbasą i kapustą kiszoną
Makaron świderki gotujemy do miękkości z dodatkiem oliwy i soli. Odcedzamy.
Makaron świderki z kiełbasą i kapustą kiszoną
Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Makaron świderki z kiełbasą i kapustą kiszoną
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Makaron świderki z kiełbasą i kapustą kiszoną
Do podsmażonej kiełbasy dodajemy ugotowany makaron, kapustę, wszystko mieszamy i jeszcze z 10 min podsmażamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.