paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Makaron szpinakowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie danie na studencki obiad po wegetariańsku. Daje siłę na drugą połowę dnia i jest pyszne! Teraz można pracować;)

Makaron szpinakowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron szpinakowy

 

Sposób przygotowania:

Makaron szpinakowy
Świeży szpinak umyć i posiekać / mrożony rozmrozić i odsączyć wodę. Cebulę Obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Czosnek obrać, pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Pieczarki umyć, pokroić i wrzucić na patelnię. Dodać szpinak i doprawić solą, pieprzem i ziołami. Makaron ugotować al dente, odcedzić i wymieszać ze szpinakiem na patelni. Danie podawać od razu po przygotowaniu.
Makaron szpinakowy
Cebulę i czosnek pokroić i podsmazyć na oleju.
Makaron szpinakowy
Pieczarki pokroić i dodać do cebuli, aby się podsmazyły.
Makaron szpinakowy
Dodać szpinak i doprawić solą, pieprzem i ziołami.
Makaron szpinakowy
Makaron ugotowac al dente i połączyć ze szpinakiem i resztą.