Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Makaron szpinakowy z białymi szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Oto moja propozycja obiadowa, na połączenie białych szparagów z zielonym makaronem szpinakowym i czosnkiem.

Makaron szpinakowy z białymi szparagami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron szpinakowy z białymi szparagami

 

Sposób przygotowania:

Makaron szpinakowy z białymi szparagami
Makaron szpinakowy ugotować w osolonej wodzie (najlepiej al dente). Szparagi obrać, usunąć zdrewniałe końce i ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Czosnek drobno posiekać, a pomidory suszone pokroić na mniejsze części. Wrzucić na rozgrzany olej połączony z masłem i lekko podsmażyć. Do czosnku dodać gorący makaron oraz delikatnie wmieszać szparagi. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z startym na tarce o małych oczkach parmezanem i udekorować pokrojonym szczypiorkiem.
Makaron szpinakowy z białymi szparagami
Makaron szpinakowy ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Makaron szpinakowy z białymi szparagami
Czosnek oraz pomidory suszone podsmażyć.
Makaron szpinakowy z białymi szparagami
Dodać ugotowany al dente gorący makaron. Wymieszać.