Sposób przygotowania:
Makaron w jarskim sosie a'la carbonara
Zacząć gotować makaron w osolonej wodzie.
1,5 szklanki wody wlać do rondelka i zagotować, jednocześnie rozpuszczając w tym kostkę rosołową.
Kiedy woda się zagotuje należy wkładać po kolei serki i mieszać tak długo, aż się rozpuszczą. Konsystencja powinna być kremowa i jednocześnie lekko ziarnista. (Jeśli sos będzie zbyt gęsty można dolać odrobinę wody). Zmniejszyć ogień i dodawać po kolei 4 łyżki śmietany- wymieszać. Następnie obficie wsypać oregano i ziół prowansalskich. Ugotowany makaron wsypać do półmiska, wlać sos i wszystko dokładnie wymieszać. GOTOWE!
Podawać koniecznie na gorąco! Smacznego!
1,5 szklanki wody wlać do rondelka i zagotować, jednocześnie rozpuszczając w tym kostkę rosołową.
Kiedy woda się zagotuje należy wkładać po kolei serki i mieszać tak długo, aż się rozpuszczą. Konsystencja powinna być kremowa i jednocześnie lekko ziarnista. (Jeśli sos będzie zbyt gęsty można dolać odrobinę wody). Zmniejszyć ogień i dodawać po kolei 4 łyżki śmietany- wymieszać. Następnie obficie wsypać oregano i ziół prowansalskich. Ugotowany makaron wsypać do półmiska, wlać sos i wszystko dokładnie wymieszać. GOTOWE!
Podawać koniecznie na gorąco! Smacznego!
paulka104