Sposób przygotowania:
Makaron w kremowym sosie ze szpinakiem
Liście szpinaku opłukać, osuszyć i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, wrzucić szpinak i dusić kilka minut. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na patelnię i zeszklić na łyżce masła, dodać przeciśnięty czosnek, dodać uduszony szpinak. Wymieszać, chwilę razem smażyć. Do garnuszka wrzucić serek topiony dodać śmietanę i mleko, zmiksować Benderem na gładko. Wlać do szpinaku. Gotować chwilę aż lekko zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować al-dente. Odcedzić i dodać do gorącego sosu, wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce. Makaron nałożyć na talerze, posypać serem żółtym, udekorować pomidorkiem.