Sposób przygotowania:
Makaron wstążki pełne ziarno z cukinią i pomidorem
Cukinię młodą opłukać i osuszyć, pokroić w kostkę grubszą nie obierać.
Cebulę czerwoną i białą pokrojoną w piórka oraz ząbki czosnku pokrojone na plasterki podsmażyć na oleju lub maśle klarowanym. Dodać cukinię, kalarepki starte na grubszej tarce, dusić razem chwilę. Po chwili dodać pomidory pokrojone w kostkę wcześniej sparzone i obrane ze skórki.
Smażyć do miękkości składników i przyprawić pieprzem i przyprawą typu vegeta. W między czasie ugotować makaron wstążki pełne ziarno al'dente.
Wyłożyć ugotowany makaron na patelnię, dodać zawartość rondelka z duszonymi warzywami. Wymieszać i chwilę razem podsmażyć. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Można dodać ulubione zioła.
Cebulę czerwoną i białą pokrojoną w piórka oraz ząbki czosnku pokrojone na plasterki podsmażyć na oleju lub maśle klarowanym. Dodać cukinię, kalarepki starte na grubszej tarce, dusić razem chwilę. Po chwili dodać pomidory pokrojone w kostkę wcześniej sparzone i obrane ze skórki.
Smażyć do miękkości składników i przyprawić pieprzem i przyprawą typu vegeta. W między czasie ugotować makaron wstążki pełne ziarno al'dente.
Wyłożyć ugotowany makaron na patelnię, dodać zawartość rondelka z duszonymi warzywami. Wymieszać i chwilę razem podsmażyć. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Można dodać ulubione zioła.