gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Makaron z botwinką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowany makaron z dodatkiem kiełbasy i botwinki podaję jako danie na obiad. Polecam - smaczne danie.

Makaron z botwinką

Składniki:

Makaron z botwinką

 

  • 1 opakowanie makaronu świderki
  • sól
  • 1-2 cebule
  • pęczek botwinki
  • tłuszcz do smażenia
  • 300 gram kiełbasy

Sposób przygotowania:

Makaron z botwinką

ETAP 1:

Makaron z botwinką
Ugotowany makaron przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

ETAP 2:

Makaron z botwinką
Obraną i posiekaną cebulę podsmażamy przez chwilę.

Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy.

ETAP 3:

Makaron z botwinką
Pokrojoną w kostkę kiełbasę dodajemy do cebuli.

Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, smażymy chwilę.

ETAP 4:

Makaron z botwinką
Do cebuli i kiełbasy dodajemy posiekaną botwinkę.

Botwinkę płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do kiełbasy i cebuli. Smażymy razem, aż botwinka będzie miękka.

ETAP 5:

Makaron z botwinką
Odcedzony makaron dodajemy do kielbasy, cebuli i botwinki.

Na koniec do warzyw i kiełbasy dodajemy ugotowany makaron. Całość przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy i smażymy przez chwilę mieszając.
Danie wykładamy na talerze i podajemy gorące.


Tagi:

danie