Sposób przygotowania:
Pappardelle z botwinka i mięsem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w dobrze osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.
Łopatkę mielimy, na klarowanym maśle podsmażmy posiekaną cebulkę i wyciśnięte ząbki czosnku. Dodajemy mielone mięso mieszamy i podsmażamy. Solimy do smaku, dodajemy pieprz. Następnie dodajemy pokrojona botwinkę. Wszystko razem smażymy.
Na koniec dodajemy ugotowany makaron.
Mieszamy i dodajemy odrobinę parmezanu.
Łopatkę mielimy, na klarowanym maśle podsmażmy posiekaną cebulkę i wyciśnięte ząbki czosnku. Dodajemy mielone mięso mieszamy i podsmażamy. Solimy do smaku, dodajemy pieprz. Następnie dodajemy pokrojona botwinkę. Wszystko razem smażymy.
Na koniec dodajemy ugotowany makaron.
Mieszamy i dodajemy odrobinę parmezanu.