iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pappardelle z botwinka i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne danie makaronowe , użyłam pappardelle z pomidorami suszonymi do tego mięso mielone i liście botwinki. Pysznie , lekko sezonowo.

Pappardelle z botwinka i mięsem

Składniki:

Pappardelle z botwinka i mięsem

 

  • 1 opakowanie Pappardelle
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku`
  • parmezan
  • sól
  • pieprz
  • botwinka
  • 1/2 kg łopatki

Sposób przygotowania:

Pappardelle z botwinka i mięsem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w dobrze osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.

Łopatkę mielimy, na klarowanym maśle podsmażmy posiekaną cebulkę i wyciśnięte ząbki czosnku. Dodajemy mielone mięso mieszamy i podsmażamy. Solimy do smaku, dodajemy pieprz. Następnie dodajemy pokrojona botwinkę. Wszystko razem smażymy.

Na koniec dodajemy ugotowany makaron.

Mieszamy i dodajemy odrobinę parmezanu.