gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

"Kargule" mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane "Kargule" robię z mięsa drobiowego mielonego oraz mielonych warzyw. Polecam - szybkie i łatwe w przygotowaniu.

"Kargule" mielone

Składniki:

"Kargule" mielone

 

Sposób przygotowania:

"Kargule" mielone

ETAP 1:

"Kargule" mielone
Składniki do zmielenia płuczemy i osuszamy.

Przygotowujemy składniki do zmielenia w maszynce.

ETAP 2:

"Kargule" mielone
Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę .

Przez maszynkę mielimy mięso oraz warzywa. (można również zmielić natkę pietruszki)

ETAP 3:

"Kargule" mielone
Do masy mięsno warzywnej dodajemy pozostałe składniki.

Do zmielonego mięsa i warzyw wbijamy jajko i dodajemy obie mąki oraz przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

ETAP 4:

"Kargule" mielone
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki na złoty kolor.

Z masy na rozgrzanym tłuszczu porcjami smażymy placuszki.