Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Pstrąg łososiowy z kolorową pierzynką z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryby, podobnie jak awokado, są bogatym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych. Gdy połączymy ze sobą oba te produkty, uzyskamy prawdziwą bombę zdrowia. Ja przygotowałam pstrąga pod pierzynką z awokado, pomidora i pora.

Pstrąg łososiowy z kolorową pierzynką z awokado

Składniki:

Pstrąg łososiowy z kolorową pierzynką z awokado

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg łososiowy z kolorową pierzynką z awokado

Przygotowanie ryby

Pstrąg łososiowy z kolorową pierzynką z awokado
Pstrąga sprawiamy, filetujemy i przyprawiamy

Pstrąga myjemy, osuszamy, usuwamy skórkę i ości. Rybę przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Odstawiamy do lodówki.

Przygotowanie pora

Pstrąg łososiowy z kolorową pierzynką z awokado
Pora siekamy i smażymy na maśle lub na oleju

Pora kroimy w kostkę, smażymy na maśle lub na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem.

Przygotowanie pierzynki

Pstrąg łososiowy z kolorową pierzynką z awokado
Pierzynka do pstrąga zrobiona z awokado, pomidora i pora

Awokado obieramy, kroimy w kostkę. Pomidora kroimy w kostkę. Awokado i pomidora łączymy z porem, mieszamy.

Pieczenie ryby

Pstrąg łososiowy z kolorową pierzynką z awokado
Pstrąga przykrywamy pierzynką, owijamy folią i pieczemy w piekarniku

Porcje ryby układamy na folii aluminiowej. Każdą porcję przykrywamy kołderką z warzyw i awokado. Rybę z dodatkami owijamy folią i pieczemy w piekarniku (200 st.C, ok. 17 minut).