Sposób przygotowania:
Makaron z cukinią
1.Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu, odcedzamy;
2.Do garnka z oliwą wkładamy obraną ze skóry i pokrojoną w drobną kostkę cukinie, przeciśnięty przez praskę czosnek, dusimy około 30 minut często mieszając, dodajemy sól. Rozgniatamy łyżką cukinię do uzyskania gładkiej konsystencji;
3.Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy;
4.Dodajemy do ugotowanego, ciepłego jeszcze makaronu i mieszamy.
2.Do garnka z oliwą wkładamy obraną ze skóry i pokrojoną w drobną kostkę cukinie, przeciśnięty przez praskę czosnek, dusimy około 30 minut często mieszając, dodajemy sól. Rozgniatamy łyżką cukinię do uzyskania gładkiej konsystencji;
3.Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy;
4.Dodajemy do ugotowanego, ciepłego jeszcze makaronu i mieszamy.