Sposób przygotowania:
Makaron z cukinią, selerem naciowym i szpinakiem
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy przez kilka minut na rozgrzanym oleju. Dodajemy drobno pokrojony czosnek i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Cukinię myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Selera naciowego myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy selera i cukinię do cebuli, posypujemy przyprawami, mieszamy i podsmażamy przez około 10 minut.
Dodajemy szpinak, ser mozzarella pokrojony w kostkę oraz jogurt naturalny. Mieszamy i dusimy do momentu, aż ser się rozpuści.
Dodajemy ugotowany makaron oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy przez kilka minut na rozgrzanym oleju. Dodajemy drobno pokrojony czosnek i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Cukinię myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Selera naciowego myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy selera i cukinię do cebuli, posypujemy przyprawami, mieszamy i podsmażamy przez około 10 minut.
Dodajemy szpinak, ser mozzarella pokrojony w kostkę oraz jogurt naturalny. Mieszamy i dusimy do momentu, aż ser się rozpuści.
Dodajemy ugotowany makaron oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.