Sposób przygotowania:
Makaron z czerwoną fasolą
Zaczynamy od ugotowania makaronu wg wskazówek na opakowaniu. Pora kroimy w półplasterki i podsmażamy
na odrobinie oleju, dodajemy seler naciowy drobno pokrojony i smażymy przez 5 minut na
średnim ogniu. Dodajemy odsączoną fasolę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i
pieprzem. Dorzucamy makaron pomieszany z pesto. Mieszamy wszystkie składniki i podajemy, można jeszcze ewentulanie posypać starym parmezanem.
na odrobinie oleju, dodajemy seler naciowy drobno pokrojony i smażymy przez 5 minut na
średnim ogniu. Dodajemy odsączoną fasolę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i
pieprzem. Dorzucamy makaron pomieszany z pesto. Mieszamy wszystkie składniki i podajemy, można jeszcze ewentulanie posypać starym parmezanem.