Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Makaron z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie na obiad makaron+ czerwona fasola

Makaron z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron z czerwoną fasolą

 

  • 500g makaronu świderki
  • por
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 łyżki bazyliowego pesto
  • 3 gałązki selera naciowego
  • sól
  • pieprz
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Makaron z czerwoną fasolą
Zaczynamy od ugotowania makaronu wg wskazówek na opakowaniu. Pora kroimy w półplasterki i podsmażamy
na odrobinie oleju, dodajemy seler naciowy drobno pokrojony i smażymy przez 5 minut na
średnim ogniu. Dodajemy odsączoną fasolę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i
pieprzem. Dorzucamy makaron pomieszany z pesto. Mieszamy wszystkie składniki i podajemy, można jeszcze ewentulanie posypać starym parmezanem.
Makaron z czerwoną fasolą
Szybki i smaczny, makaronowy obiad dla zapracowanych