Monika i Magda

Monika i Magda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Makaron z czosnkiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warto spróbować, bardzo smaczne

Makaron z czosnkiem i pieczarkami

Składniki:

Makaron z czosnkiem i pieczarkami

 

  • pół kg pieczarek
  • 4-5 ząbków czosnku
  • natka pietruszki - świeża lub suszona
  • sól
  • pieprz
  • 1 op śmietanki 30%
  • parmezan
  • makaron spaghetti

Sposób przygotowania:

Makaron z czosnkiem i pieczarkami
Zagotowujemy wode , wrzucamy makaron i gotujemy makaron al-dente..Obrany czosnek z obranymi pieczarkami pokroić w wieksza kostkę. Wrzucic to wszystko na rozgrzana patelnie z odrobina oliwy i chwilke podsmazyć. Doprawic przyprawami do smaku. Dodac śmietanke i cekac az zgestnieje. Ugotowany makaron dodac do sosu, dodać tez parmezan i odstawić na 10 min pod przykryciem( nie gotować!)

Tagi:

makaron