Sposób przygotowania:
Makaron z czosnkiem, oliwą i pomidorami na ostro
Wstaw wodę na makaron spaghetti, dobrze posól. Niedosolony makaron zmienia całkowicie smak dania. Gdy zawrze woda wrzuć i gotuj w/g wskazówek na opakowaniu. Czosnek obierz i posiekaj lub przeciśnij przez praskę z peperoncino na drobne kawałeczki, wrzuć na patelnię, posól połową łyżeczki soli, zalej oliwą z oliwek. Pokrój pomidory według uznania ale tylko zewnętrzną część, środki wykorzystaj do sałaty. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Gdy makaron już się prawie ugotował podgrzej czosnek z oliwą na małym ogniu około 5 minut, stale mieszając aby nie przypalić, wrzuć pokrojone pomidory. Odcedź makaron i dodaj do czosnku, dobrze wymieszaj, posyp natką i parmezanem i podawaj. Do środków z pomidorów dodaj połowę sałaty lodowej, dopraw solą, octem i oliwą. Smacznego.