Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Makaron z farszem z dyni.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Makaron ze smażoną dynią można polać stopionym masłem.

Makaron z farszem z dyni.

Składniki:

Makaron z farszem z dyni.

 

  • 40 dag makaron świderki,
  • 1 kg dynia,
  • 10 dag parmezan starty,
  • 4 łyżki masło,
  • do smaku sól,
  • 1 łyżeczka cynamon,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Makaron z farszem z dyni.
Dynię umyć obrać, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę i obgotować w wodzie z dodatkiem szczypty soli i cukru, odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, wsypać dynię i obsmażyć. Następnie dodać odrobinę cukru i wymieszać. Do garnka wlać 3 l wody wsypać sól, zagotować, wsypać makaron i ugotować, odcedzić, wyłożyć na talerze. Gorącą dynię z masłem wyłożyć na makaron, posypać startym parmezanem, oprószyć cynamonem i posypać cukrem.

Tagi:

makaron dynia