Sposób przygotowania:
Makaron z kiszoną kapustą i kaczą piersią
Naciąć skórę w piersiach z kaczki ( u mnie wersja bez skórki). Natrzeć solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanej patelni najpierw od strony ze skórką, a następnie przewrócić na drugą stronę. Smażyć około 15 min. Kapustę odcisnąć i drobno posiekać. Jeżeli nie chcemy, żeby była zbyt kwaśna można ją przepłukać. Cebulkę pokroić i zeszklić na patelni. Dodać do kapusty razem z liściem laurowym, zielem angielskim, kminkiem i żurawiną. Przyprawić. Wszystko wymieszać. Włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą. Odsmażone piersi z kaczki włożyć w kapustę i polać na wierzchu wytopionym tłuszczem z patelni. Piec w 180 *C przez około 1,5 godziny. Makaron ugotować al dente według wskazówek na opakowaniu. Piersi z kaczki wyjąć i pokroić, a kapustę wymieszać z makaronem. Wszystko wyłożyć na talerz. Smacznego!