madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Makaron z kapustą.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybkie danie w przygotowaniu

Makaron z kapustą.

Składniki:

Makaron z kapustą.

 

  • 1 główka białej kapusty
  • 2-3 cebule
  • 4 pomidorów
  • makaron świderki
  • pieprz, sól, vegeta
  • olej
  • 4 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Makaron z kapustą.
Szatkujemy kapustę. Wrzucamy do garnka z wodą . Gotujemy do miękkości , następnie odcedzamy . Obieramy cebule i czosnek następnie kroimy w kostkę , przez chwile podsmażamy na oleju następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory , dusimy przez chwilę, aż zmiękną pomidory. Odcedzona kapustę wrzucamy na patelnie, przyprawiamy do smaku sola , pieprzem i vegetą i dusimy pod przykryciem do zupełnej miękkości. Gotujemy makaron i mieszamy z warzywami. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy przez 15 minut.