Sposób przygotowania:
Makaron z kiełbasą i pomidorami
Na początek makaron należy ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić i przesmażyć tłuszczem na patelni. Kiełbasę opłukać w ciepłej wodzie, zdjąć osłonkę, pokroić w ćwierć plasterki, włożyć do cebuli i usmażyć. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, zdjąć skórkę, pokroić w ćwierć plasterki i usmażyć razem z kiełbasą, tak aby zmiękły i puściły sok. Następnie dodać makaron(można oprószyć lekko papryką, jeżeli chcemy aby potrawa była ostrzejsza), posolić i posypać posiekaną zieloną pietruszką, wymieszać i podgrzać, tak aby makaron był gorący. Możemy dodać 3 łyżki śmietany. Podawać na półmisku lub salaterce, a oddzielnie podać surówkę, np. sałatę, miezerię czy surówkę z ogórków. Smacznego :)