Sposób przygotowania:
Makaron z kiełkami
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo małą kostkę (bez pestek). Cebulę, czosnek i papryczkę zeszklić na oleju. Dodać do tego kiełki i poszatkowaną kapustę. Smażyć ok. 3 minuty, co chwilę mieszając. Dodać trochę soli i pieprzu, wlać śmietanę i wodę. Gotować na średnim ogniu bez przykrycia tak długo, aż prawie cały płyn odparuje. Dodać ugotowany makaron, wymieszać, chwilę razem podsmażać. Na koniec zdjąć patelnię z ognia i dodać posiekaną natkę, wymieszać. Makaron podzielić na porcje. Każdą porcję makaronu posypać odrobiną startego na tarce o drobnych oczkach żółtego sera.