Sposób przygotowania:
Wieprzowina po chińsku z kiełkami
Mięso umyć, pokroić w niewielkie paski i zamarynować. Im dłużej tym lepiej. Makaron zalać wrzątkiem i po 2 minutach odcedzić. Obraną marchew pokroić w paseczki, pieczarki i paprykę również, a cebulę w piórka. W głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić rozdrobniony czosnek, starty imbir i posiekaną chilli, z pestkami lub bez jak kto woli. Mieszać cały czas smażąc na dość dużym ogniu. Wrzucić wszystkie warzywa i smażyć około 5 minut cały czas mieszając. Po tym czasie wyjąć wszystkie składniki z patelni na talerz, wrzucić na nią zamarynowane mięso aby się przesmażyło również przez około 5 minut. Do mięsa dodać wszystkie warzywa, zalać sosem przygotowanym z wyżej wymienionych składników, przemieszać aż zgęstnieje. Wyłączyć gaz, dorzucić makaron i wymieszać wszystko razem. Można doprawić sosem sojowym i olejem sezamowym. Podawać posypane kiełkami.
Netka