Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Makaron z krewetkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybkie , smaczne i zawsze interasujace danie.

Makaron z krewetkami

Składniki:

Makaron z krewetkami

 

  • 500 gram krewetek moga byc mrozone
  • 1 mala cebula pokrojona
  • 2 swieze cebulki lub szczypiorek
  • sok z polowy cytryny
  • 1 kostka np. knorr WARZYWA ROZPUSZCZONA W 1/2 LITRA GORACEJ WODY
  • 1 zabek czosnku zmielony
  • natka pietruszki
  • 1-2 filizanek smietany
  • sol, pieprz oliwa
  • ser do posypania

Sposób przygotowania:

Makaron z krewetkami
Krewetki czyscimy jak sa swieze ze srodkow i z lupinek, myjemy. Jak sa mrozone to lepiej rozmrozic. Rozgrzewamy oliwe i wrzucamy cebulki, szklimy, dodajemy krewetki i dusimy chwile, gasimy sokiem z cytryny. Dodajemy przyprawy, czosnek i natke i ZALEWAMY KNORREM, gotujemy chwile i wlewamy smietane. Zmniejszamy ogien i gotujemy ok.15 min. Mozna podsypac troche maka aby sosik byl gestszy.Podajemy bogato posypane serem