MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Makaron z mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron delikatny w sosie z mascarpone i pyszny smak łososia.

Makaron z mascarpone

Składniki:

Makaron z mascarpone

 

  • 200g makaronu kolanka
  • 200g serka mascarpone
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g świeżego łososia
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Makaron z mascarpone
Makaron gotujemy w ganku z dużą ilością wody al dente, odcedzamy i odstawiamy. Łososia oprószyć pieprzem i usmażyć na patelni z łyżką oliwy,po 2 minuty z każdej strony, odstawić.Na patelnię dajemy pozostałą oliwę i przeciskamy czosnek przez praskę, smażymy 2 minuty, dodajemy mascarpone i mieszamy aż serek się rozpuści.Do sosu serowego wrzucić ugotowany makaron i wszystko wymieszać, podgrzać 5 minut a na koniec dodać pokruszonego na większe kawałki łososia.Makaron delikatnie wymieszać i ciepły podawać na talerze.Udekorować natką pietruszki.