Sposób przygotowania:
Makaron z sosem bolognese
1. Do misy urządzenia wlać oliwę i wrzucić pokrojone: marchew, seler, pieczarki i mięso.
2. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić program FRY. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i wybrac czas 13 minut. Nacisnąć przycisk START.
3. Smażyc przez 5 min, a następnie dodać przecier pomidorowy, krojone pomidory, czosnek, zioła i czerwone wino. Kontynuować program FRY przez kolejne 8 minut.
4. Dodać makaron, sól i wodę. Nacisnąć przycisk MENU, ustawić program STEW i czas na 30 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.
5. Kiedy program dobiegnie konńca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.
6. Po zakonńczeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.
7. Podawać z serem parmezan.
PORADA: W podanym przepisie zaleca się ułozenie makaronu na wierzchu składników tworzących sos i polanie wszystkiego wodą, która wchłonie się w całosci podczas gotowania. Ilosc użytej wody zależy od tego, czy makaron ma być „al dente”, czy bardziej miękki.
2. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić program FRY. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i wybrac czas 13 minut. Nacisnąć przycisk START.
3. Smażyc przez 5 min, a następnie dodać przecier pomidorowy, krojone pomidory, czosnek, zioła i czerwone wino. Kontynuować program FRY przez kolejne 8 minut.
4. Dodać makaron, sól i wodę. Nacisnąć przycisk MENU, ustawić program STEW i czas na 30 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.
5. Kiedy program dobiegnie konńca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.
6. Po zakonńczeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.
7. Podawać z serem parmezan.
PORADA: W podanym przepisie zaleca się ułozenie makaronu na wierzchu składników tworzących sos i polanie wszystkiego wodą, która wchłonie się w całosci podczas gotowania. Ilosc użytej wody zależy od tego, czy makaron ma być „al dente”, czy bardziej miękki.