misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Makaron z mięsem mielonym i kiełkami soi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron przełożyć na sito, odcedzić, osączyć. Wymieszać z mięsem i warzywami. Przełożyć na podgrzany głęboki talerz, udekorować listkami..

Makaron z mięsem mielonym i kiełkami soi

Składniki:

Makaron z mięsem mielonym i kiełkami soi

 

  • 40 g makaronu razowego
  • 1 łyżeczka posiekanej cebuli
  • 1 pęczek dymki
  • 1 mała cukinia
  • 150g kiełków soi
  • 2 ząbki czosnku
  • świeża kolendra
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • 100g mielonego mięsa wołowego
  • szczypta przyprawy chińskiej
  • szczypta imbiru
  • 3 łyżeczki keczupu
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem mielonym i kiełkami soi
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg na opakowaniu.
Dymkę, cukinie i kiełki soi umyć, osuszyć. Dymkę pokroić w krążki, cukinie w paseczki.
Olej rozgrzać, zeszklić czosnek i cebulę. Przełożyć na talerz, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Na tym samym tłuszczu smażyć mięso. Dodać przyprawę chińską i imbir, wymieszać. Na końcu dodać cukinię, dymkę i kiełki soi. Przyprawić keczupem i sosem sojowym.
Makaron przełożyć na sito, odcedzić, osączyć. Wymieszać z mięsem i warzywami. Przełożyć na podgrzany głęboki talerz, udekorować listkami kolendry.