frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Sznycle wieprzowo- wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moje ulubione sznycle mielone wieprzowo - wołowe. Lubię je jako dodatek do drugiego dania jak i do kanapek.

Sznycle wieprzowo- wołowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sznycle wieprzowo- wołowe

składniki

  • mięso wołowe 200 g
  • mięso wieprzowe 250 g
  • bułka czerstwa 1 szt.
  • jajko 1 szt.
  • sól łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • bułka tarta 200 g
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Sznycle wieprzowo- wołowe

Przygotowanie

Mięso zmielić wymieszać oba gatunki mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać jajko cebulę pokrojoną drobno, czosnek też pokrojony drobno.

Bułkę namoczyć i odcisnąć dodać do masy mięsnej. Wymieszać dokładnie i formować sznycle. Panierować każdego w bułce tartej i układać na rozgrzaną patelnię z dodatkiem ulubionego tłuszczu. Smażyć na małym ogniu z obu stron z rumiano.

Podawać do drugiego dania z ziemniakami lub do bułek .

SZnycle wieprzowo- wołowe
Sznycle wieprzowo - wpłowe smażone na ulubionym tłuszczu