Sposób przygotowania:
Sum czerwono mięsny smażony bez panierki
► Ponieważ filet z suma jest zwykle dość duży dlatego powinno się go podzielić na porcje, o ile filet nie pasuje do patelni. Filety umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rybę przyprawić w następujący sposób: skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem, solą i czosnkiem z każdej strony.
► Na dużej grillowej patelni, gdy tłuszcz osiągnie umiarkowaną temperaturę, położyć filety z suma i smażyć na każdej stronie przez około 4-5 minut, aż filety z obu stron się zrumienią i przybiorą złoty kolor.
► Usmażone filety rybne przynieść na podgrzany talerz. Jako dodatek miałem gniecione ziemniaki z sałatką składającą się z kapusty pekińskiej z dressingiem jogurtowym.
► Na dużej grillowej patelni, gdy tłuszcz osiągnie umiarkowaną temperaturę, położyć filety z suma i smażyć na każdej stronie przez około 4-5 minut, aż filety z obu stron się zrumienią i przybiorą złoty kolor.
► Usmażone filety rybne przynieść na podgrzany talerz. Jako dodatek miałem gniecione ziemniaki z sałatką składającą się z kapusty pekińskiej z dressingiem jogurtowym.