Sposób przygotowania:
Makaron z miszmaszem
Udka umyć i wytrybować, mięso pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kostki mięsa i podsmażyć.
Paprykę i kalarepę pokroić w kostkę.
Szparagi obrać i pokroić na kawałki.
Brokuła zmiksować.
Gdy mięso się podsmaży, wrzucić kalarepę, mieszankę i paprykę i chwilę smażyć.
Podlać 1 szklanką wody, dodać szparagi i zmiksowane brokuły ( zmiksowałam je aby przemycić brokuły synkowi ).
Dodać do smaku przyprawy i dalej chwilę dusić do miękkości szparagów, dodać posiekany koperek.
W 1/2 szk wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią sos.
Zagotować.
W osolonej wodzie z dodatkiem oleju ugotować makaron.
Do ugotowanego wlać szklankę wody i odcedzić go.
Makaron podawać z przygotowanym sosem.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kostki mięsa i podsmażyć.
Paprykę i kalarepę pokroić w kostkę.
Szparagi obrać i pokroić na kawałki.
Brokuła zmiksować.
Gdy mięso się podsmaży, wrzucić kalarepę, mieszankę i paprykę i chwilę smażyć.
Podlać 1 szklanką wody, dodać szparagi i zmiksowane brokuły ( zmiksowałam je aby przemycić brokuły synkowi ).
Dodać do smaku przyprawy i dalej chwilę dusić do miękkości szparagów, dodać posiekany koperek.
W 1/2 szk wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią sos.
Zagotować.
W osolonej wodzie z dodatkiem oleju ugotować makaron.
Do ugotowanego wlać szklankę wody i odcedzić go.
Makaron podawać z przygotowanym sosem.
evita0007