Sposób przygotowania:
Łazanki z Młodą Kapustą
► Kapustę drobno pokroić, ugotować w lekko osolonej wodzie / odcedzić /. ► Cebulę pokroić w drobną kostkę i podzielić na dwie części / wiekszą część zachować na później /. W patelni na margarynie podsmażyć boczek i w nim zeszklić mniejszą część cebuli, dodać do kapusty przyprawić octem, cukrem, solą i pieprzem / wymieszać, odstawic /. ► Mięso podsmażyć na margarynie doprawić solą, pieprzem i paprykami / wymieszać, odstawic /. ► Drugą zachowaną część cebuli zeszklić na maśle, dodać pokrojone w plastry pieczarki, dusić aż powstała woda odparuje doprawić solą i pieprzem / wymieszać, odstawic /. ► Makaron ( łazanki ) ugotować al´ dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu / odcedzić i przelać zimną wodą /. ► Kapustę, mięso, pieczarki i makaron z sobą połączyć i / starannie wymieszać / jak trzeba to jeszcze doprawić przyprawami. Ja dodatkowo doprawiłem sosem sojowym ( jak kto lubi ).