Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Dorsz w sosie śmietanowo- koperkowym ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dorsz w sosie śmietanowo- koperkowym ze szparagami- doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny.

Dorsz w sosie śmietanowo- koperkowym ze szparagami

Składniki:

Dorsz w sosie śmietanowo- koperkowym ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w sosie śmietanowo- koperkowym ze szparagami
1. Szparagi gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję na mniejsze kawałki.

2. Cebulę kroję w piórka. Rybę kroję na kawałki. Masło rozpuszczam na patelni. Układam rybę oraz cebulę. Smażę na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

3. Do ryby dodaję szparagi. Całość zalewam śmietaną. Dodaję posiekany koperek. Wszystko razem duszę około 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.