Sposób przygotowania:
Makaron z pieczarami i pomarańczą
Pomarańczę szorujemy pod bieżącą wodę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki i obsmażamy na maśle aż się zarumienią. Gdy odparuje z nich cała woda, a one nabiorą kolorku dodajemy pieprz, smażoną cebulę, łyżkę otartej skórki z pomarańczy i sok z całego owocu. Solimy ale bardzo lekko. Makaron gotujemy tak w 50% do miękkości i wprost z wody przerzucamy na patelnię. Woda spłynie na dno, odmoczy wszystkie smaki, a te z kolei pokryją makaron tworząc swojego rodzaj sos. Podduszamy tak jeszcze wszystko razem ze 2 min i gotowe. Jeśli ktoś lubi może posypać natką pietruszki.
edytaha
Nie mogę sobie wyobrazić smaku, ale wygląda pysznie :)
Ela Dz
Edzia dokładnie...jak pijany zając w kapuście. :D A smak...subtelny, delikatny i w ogóle spróbuj...nie pożałujesz. :)