Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron z pieczarkami i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Makaron z warzywami i pieczarkami to bardzo smaczne i sycące danie. Łatwe i bardzo szybkie do przygotowania.

Makaron z pieczarkami i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z pieczarkami i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami i warzywami
Por pokroić w krążki. Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Por razem z papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Wsypać posiekane pieczarki, wlać 2-3 łyżki wody, dusić do odparowania. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Połączyć z warzywami, doprawić do smaku, wymieszać, podgrzać. Gorące wyłożyć na talerze i od razu posypać startym żółtym serem, podawać.
Makaron z pieczarkami i warzywami
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć przygotowane warzywa
Makaron z pieczarkami i warzywami
Następnie do warzyw dodać posiekane pieczarki
Makaron z pieczarkami i warzywami
Wsypać ugotowany makaron i doprawić do smaku
Makaron z pieczarkami i warzywami
Wszystko razem wymieszać i dusić przez kilka minut