Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Makaron z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron w sosie śmietanowym-musztardowym z dodatkiem podsmażonego boczku i pieczarek oraz startego żółtego sera.

Makaron z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z pieczarkami

 

  • 400 g makaronu typu wstążki (szerokie)

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę dodać do boczku i podsmażyć. Śmietanę wymieszać z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić słodką papryką, solą i pieprzem.

Wlać do boczku i pieczarek zagotować, dodać makaron i wymieszać.

Przełożyć na talerze posypać startym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Makaron z pieczarkami
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na oleju.
Makaron z pieczarkami
. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę dodać do boczku i podsmażyć.
Makaron z pieczarkami
Śmietanę wymieszać z musztardą , przeciśniętym przez praskę czosnkiem , doprawić słodką papryką, solą i pieprzem.
Makaron z pieczarkami
Śmietanę Wlać do boczku i pieczarek zagotować , dodać makaron i wymieszać.