Sposób przygotowania:
Makaron z pieczarkami
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę dodać do boczku i podsmażyć. Śmietanę wymieszać z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić słodką papryką, solą i pieprzem.
Wlać do boczku i pieczarek zagotować, dodać makaron i wymieszać.
Przełożyć na talerze posypać startym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę dodać do boczku i podsmażyć. Śmietanę wymieszać z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić słodką papryką, solą i pieprzem.
Wlać do boczku i pieczarek zagotować, dodać makaron i wymieszać.
Przełożyć na talerze posypać startym serem i posiekanym szczypiorkiem.